Kökskampen

 Matlagningstävling för årskurs tre på Restaurang & Livsmedelsprogrammet

De lag som kommer till final skall laga en tre-rättersmeny för fyra personer

Huvudingrediensen skall vara:

 Presenteras senare


 

Oväntad smart hantering av råvarorna premieras

Tävlingslaget står för alla övriga ingredienser

  

Tävlingsdeltagare

Lista på anmälan av tävlingsdeltagare, råvarulista, recept med ingredienser och tillagningsanvisningar, en To-do lista och bilder på rätterna, samt en meny skickas via vanlig post och skall vara tävlings-ledningen tillhanda senast den

Skicka till: 

Anniki Magnusson

Växelmyntsgatan 9H

41483 Göteborg       

 

 

Tävlingsregler

Inbjudan till tävlingen sänts till alla gymnasieskolor i föreningens distrikt som har Restaurang & Livsmedelsprogrammet

 

Varje skola kan deltaga med ett lag, som består av max  tre elever i årskurs 3 på RL-programmet.

Före den             skall följande vara tävlingsledningen till handa per post:

Ett korrekt skrivet recept,  en korrekt råvarulista, en Todo-lista  och en skriven meny. En anmälan skall också ifyllas med skolans namn, adress, telefon, kontaktperson, e-mail och namnen på de tre deltagarna i laget.

 

Uttagning till finalen sker genom att eleverna från den angivna råvarukorgen skickar in recept post på en tre-rätters meny bestående av förrätt, varmrätt och dessert för fyra personer.

Recepten skall innehålla: Namn på rätterna, samtliga ingredienser, åtgång för fyra portioner och tydlig tillagningsanvisning.

Receptet skall skrivas på ett neutralt papper utan namn eftersom bedömningen sker anonymt.

En jury, bestående av tre personer, utser de åtta bästa recepten utan att veta vilka skolor som har skickat in dem.

 

Final:

Finalen går av stapeln på Mimers Hus i Kungälv  De lag som går till final lagar sina rätter inom ramen för regeln:

 

 att använda alla huvudråvarorna samt hålla sig till tävlingsledningens tidsangivelse utan assistans från lärare eller annan person.

Tävlingsledningen bistår med den hjälp som behövs.

Utrustning finns på plats, men egna knivar och egen specialutrustning får medtagas. Rätterna presenteras på vit tallrik som tävlingsledningen tillhandahåller.

 

 

Tävlingsledning:

Tävlingsledningen utses av Svenska Kockars Förening i väst och är ansvarig för genomförandet av tävlingen. Tävlingsledningen förbehåller sig rätten att ändra datum eller inställa tävlingen vid för få anmälningar.

 

Jury:

Svenska Kockars Förening i väst utser en metodjury och en smakjury, som består av medlemmar från branschen, varav en är ordförande med utslagsröst.

 

Klädsel:

Samtliga tävlingsdeltagare skall vara klädda enligt gängse regler: Kockrock, kockbyxa, kockmössa och förkläde.

 

Prisutdelning:
Sker på tävlingsdagen efter tävlingen är avgjord. Prisutdelare utses av tävlingskommittén.

 

Finansiering:

Tävlingens final finansieras av SKF-väst och genom sponsorer. Tävlingsdeltagarna bekostar samtliga råvaror utom huvudingredienserna och själva resan till Göteborg.

 

Gäster:

Tävlingen är öppen för allmänheten och deltagande skola har rätt att bjuda in gäster.

 

 

 

 

 


INBJUDAN TILL Kökskampen

 Matlagningstävling för

avgångsklasser på RL-programmet.

 

Förstapris är 5000 kronor
 

skall följande vara tävlingsledningen tillhanda:

 recept  på rätterna, tillsammans med deltagaranmälan, ifylld råvarulista och en Todo-lista samt en meny.

De åtta bästa lagen går vidare till final

Vid frågor kontakta: anniki.magnusson@kungalv.se